Project omschrijving

Bredase historie, cultuur en identiteit

Breda is Nassaustad. Wat dit inhoudt weet niet elke Bredanaar. Ons historisch en cultureel erfgoed is rijk en is meer dan de moeite waard om levend te houden.

Volkspartij Breda vindt het belangrijk dat onze geschiedenis voort blijft leven, ook bij toekomstige generaties. Daarom vinden we het belangrijk dat scholen dit onderwerp opnemen in hun lesprogramma. En dat de gemeente blijft investeren in renovatie van imposante monumenten en andere waardevolle objecten. Onze historie tot leven brengen, geeft een boost aan ondernemend Breda en kan meer bezoekers aantrekken. Genietend van de bossen, het water en de gezelligheid in de oude binnenstad. Volkspartij Breda zet zich in om de identiteit, historie en cultuur op de kaart te zetten waar vele ondernemers van mee kunnen profiteren.

Aandachtspunten

Onze punten op een rijtje:

  • Investeren in de instandhouding en restauratie van het Bredaas cultureel erfgoed

  • Ruimte geven aan Bredase, hedendaagse kunst en cultuur, lokale kunstenaars, volkskunst, heemkundekringen en het carnaval

  • Onze historie en nieuwe ontwikkelingen uitdragen door middel van tentoonstellingen, presentaties, optredens, festivals en lesmateriaal voor scholen

Volkspartij Breda staat voor een Breda waar oude vertrouwde en nieuwe Bredanaars trots op zijn. Trots op onze stad en onze dorpen, op onze rijke historie, en op de Bredase manier van leven. Een Breda dat aantrekkelijk is voor onszelf en voor onze gasten.