Beste Bredanaar,

Ik ben Khadija El Kaddouri en ben moeder van twee kinderen (4 en 7 jaar). Naast moeder zijn, ben ik ook woonbegeleidster in een woning voor licht verstandelijke jongeren met gedragsproblemen. Zowel op mijn werk als op het schoolplein, hoor ik veel mensen zeggen dat de gemeente Breda nog veel verbeterpunten heeft.

Daarom sta ik voor de zorg en een dienstbare gemeente. Ik wil samen met en naast jullie beginnen om onze wijk (Brabantpark) mooier te maken voor onze kinderen, jongeren, en onze ouderen.

Ik ben als kind opgegroeid in de wijk Heusdenhout, ik kende de wijk Brabantpark toen al wel. Als kind kwam ik veel in de bibliotheek op het Brabantplein, en liep of fietste graag langs het parkje weer naar huis. Vijftien jaar geleden ben ik verhuisd naar Brabantpark. Het is een wijk waar een goede sfeer hangt, maar er zijn zeker nog verbeterpunten. We hebben hier kinderen en jongeren die graag dicht bij huis actief bezig willen zijn. We hebben hier ouderen die graag veilig naar buiten willen. We hebben hier kwetsbare, eenzame burgers die graag onder de mensen willen zijn.

De zorg

In de zorg zie ik dat de kwaliteit achteruit gaat. Cliënten/patiënten krijgen niet de zorg die ze verdienen, door bijvoorbeeld een tekort aan personeel. Medewerkers binnen de zorg vallen steeds meer uit door werkdruk. Meer geld naar de zorg is echt nodig! Dit is zowel in de ouderen-, gehandicapten- en in de jeugdzorg het geval. Het is in ieder geval belangrijk dat er minder bezuinigingen in de zorg plaatsvinden.

Dienstbare gemeente

Wanneer je ziet dat er iets gemeld moet worden bij de gemeente, bijvoorbeeld afval op straat. Of juist een aanvraag wilt doen voor een leuk project in de wijk. Dan merken we dat mensen niet zo goed weten waar ze moeten zijn. Ook zien we dat de kwetsbare burgers, ouderen en allochtonen (die de Nederlandse taal niet goed beheren) nog moeilijker in contact komen met de gemeente. Vanuit de gemeente wordt er veel met formulieren via internet gewerkt. Dit is natuurlijk voor de bovengenoemde burgers niet te doen. Het moet dus veel makkelijker worden, zodat iedereen zijn verhaal of vraag bij de gemeente kwijt kan. Ook wil ik graag de enorme drempels weghalen, om iets te organiseren, melden, of aan te vragen. We wonen hier nu eenmaal met z’n allen!

Ontvang gratis de Volkspartij Breda nieuwsbrief

U ontvangt maximaal 2x p/maand een e-mail met de laatste updates