Petitie over het gemeentelijk afvalbeleid.

Volkspartij Breda bereidt een petitie voor over het gemeentelijk afvalbeleid! We willen úw mening weten!

Er is veel te doen rondom de afvalzakken in ons Breda. Uit reacties van bewoners merken we dat de uitvoering van het nieuwe afvalsysteem niet helemaal vlotjes verloopt. Daarom organiseren we een digitale enquête over het afvalbeleid. Volkspartij Breda neemt deel aan de gemeenteraad en vindt de betrokkenheid van de inwoners bij het nemen van gemeentelijke beslissingen van essentieel belang. Een stad waarin we ons veilig en thuis voelen, maken we samen.

Enquête afvalbeleid.

Na afloop van de enquête bekijken we de uitkomst en zal er mogelijk een petitie door ons worden opgesteld. Dit is een officieel verzoek aan de wethouder waarbij u op voorhand kunt aangeven of u dit steunt.

De enquête loopt tot en met dinsdag 13 maart 23.59 uur.

GA NAAR DE ENQUÊTE

Enquêtes en petities zijn middelen om inzicht te krijgen in wat er bij u als burgers leeft. Het recht van petitie is vastgelegd in artikel 5 van de Grondwet. Als uit een dergelijk onderzoeksmechanisme een inzicht komt, dan kan de gemeenteraad dit inzicht ter harte nemen om hiernaar te handelen. Het is aan het stadsbestuur om met een goede uitleg te komen als het advies verworpen wordt. Voor impopulaire beslissingen zijn goede en begrijpelijke argumenten noodzakelijk om het vertrouwen te blijven waarborgen.

Volkspartij Breda streeft naar een systeem waarin de stem van het volk een toegankelijke en laagdrempelige plek krijgt. Wij geven uw stem een plek in de gemeenteraad.

Deel dit bericht!

Ontvang gratis de Volkspartij Breda nieuwsbrief

U ontvangt maximaal 2x p/maand een e-mail met de laatste updates