Beste Bredanaar,

Ik ben Decelyn Bertrand Vokpomapa. Ik ben nu 21 jaar oud en ik woon al ongeveer elf jaar in Nederland. Waarvan vijf jaar in Breda, die natuurlijk de mooiste stad is van Nederland.

Nu zal je wellicht wel denken, jaja dat is makkelijk praten, kun je het ook onderbouwen? Laat ik dat dan onderbouwen als je er even goed voor wilt gaan zitten.

Punt 1: Breda is eigenlijk gewoon een heel groot dorp. Dat proef je en merk je aan alles. Als een van de jongste leden merk ik dat voornamelijk in het dagelijkse leven als ik bijvoorbeeld nieuwe mensen ontmoet. Vaak kent die persoon ook iemand die jij kent. Zo niet, dan wel via via. Hierdoor krijg ik echt het gevoel dat nieuwe mensen leren kennen en vriendschappen opbouwen, heel natuurlijk gaat.

Punt 2: Wij zijn over het algemeen heel erg nuchter en doen gewoon onze dingen als andere mensen ons voor gek verklaren. Want ik dacht ongeveer twee jaar geleden, nou ga ik mij verdiepen in de politiek. Vrienden hadden toen zoiets van: ‘doe je ding, mijn steun heb je’. Twee jaar lang heb ik mij erin verdiept en nu sta ik hier als lid van VOLKSPARTIJ BREDA. Dus ik ging van de week langs die vrienden en ze dachten dat ik een grap maakten. Vervolgens zeiden ze dat het niet uitmaakte en dat ik hun stem had. Zo’n nuchtere gedachtegang vind je toch nergens.

Ik kan eigenlijk nog wel duizend andere punten opnoemen waarom ik Breda zo geweldig vind, maar voor mij is het eigenlijk heel simpel. Het voelt als thuiskomen. Bijvoorbeeld als ik er een hele dag op uit ben geweest en dan in de auto terug zit. Bij het eerste bordje dat Breda aangeeft, heb ik dan zo’n blij gevoel van ‘ben bijna thuis’. Zo groot is mijn gevoel en aantrekkingskracht tot ons Breda.

Ontvang gratis de Volkspartij Breda nieuwsbrief

U ontvangt maximaal 2x p/maand een e-mail met de laatste updates